Grøn IT, gå hjem!

Kort nyt: Alle siger »grøn IT«, og nu bliver det også taget alvorligt og fulgt op.

Det offentlige er godt i gang med at indføre grøn og miljøvenlig IT-teknologi. På et gå-hjem-møde 17. september fortælles der om erfaringerne. Foto: Colourbox Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Videnskabsministeriet arrangerer derfor sammen med Center for Digital Forvaltning (CEDI) et gratis gå-hjem-møde, hvor en række offentlige myndigheder vil fortælle, hvordan de ved at bruge grøn IT skåner miljøet og sparer penge.

Mødet, der holdes torsdag den 17. september kl. 14-17 i ministeriet i Bredgade, holdes oven på den store OECD-konference i Helsingør om netop grøn IT før sommerferien. Videnskabsminister Helge Sander (V) åbner mødet, hvor CEDI-direktør Troels Andersen fortæller, hvad den enkelte organisation kan gøre, inden Domstolsstyrelsen beretter om at modernisere systemerne og bruge grøn IT og Københavns Kommune om at få værdi af grøn IT fra dag 1. Formanden for de kommunale IT-chefer, Jørgen Kristensen fra Egedal Kommune, vil fortælle om vigtigheden af, at grøn IT er en ledelsesbeslutning, og driftschef Niels Reichstein Larsen fra Region Hovedstaden slår fast, at det kræver fast styring at ændre adfærd. Man kan melde sig til på www.itst.dk/regeringens-it-og-telepolitik/gron-it. Th.