Grøn Aalborg-virksomhed snupper regionssejr i vækstdyst

Årets første regionale vinder i vækstdysten EY Entrepreneur of the Year kombinerer 30 års akkumuleret knowhow med de seneste cleantech-løsninger inden for biomassefyrede kraftværker.

Vinder af EY Entrepreneur Of The Year 2017 i Region Nordjylland blev Aalborg Energie Technik. Fra venstre mod højre ses: Claus Christensen, medlem af den regionale jury for EY Entrepreneur Of The Year, Jens Jørgen Nørgaard, medstifter og teknisk direktør, Aalborg Energie Technik, Hans Erik Askou, medstifter og CEO, Aalborg Energie Technik, Jan Højmark, finansdirektør, Aalborg Energie Technik og Mette Søgaard, afdelingsdirektør, Jyske Bank, Aalborg Fold sammen
Læs mere

Grønne energiløsninger er ikke bare fascinerende fremtidssnak, de er også blevet big business. Det ved man alt om i virksomheden Aalborg Energie Technik A/S, der tirsdag aften er blevet kåret som årets vinder i den nordjyske konkurrenceregion i vækstdysten EY Entrepreneur of the Year.

Tirsdagens kåring indvarsler, at årets virksomhedskonkurrence er skudt i gang. I indeværende og næste uge vil konkurrencekortegen køre rundt i resten af landet og til i alt seks events udråbe, hvilke danske virksomheder der i år kan kalde sig Entrepreneur of the Year.

Aalborg Energie Technik har været nomineret sammen med fire andre nordjyske virksomheder. Det drejer sig om rekrutteringsvirksomheden CompanYoung, grovevarehandlen Mollerup Mølle, entreprenøren Arne Andersen Vrå samt kranproducenten Liftra, som tillige vandt den nordjyske pris sidste år.

Men Aalborg Energie Technik har dog overstrålet dem alle, og det er der god grund til, forklarer EYs nordjyske konkurrenceansvarlige Allan Terp.

»I sin motivering har juryen særligt fremhævet, at Aalborg Energie Technik er i top, når det gælder udvikling og resultater. Det er en god historie inden for dansk fjernvarmetradition, som rummer muligheder for fremtiden, og en rigtig solid vækstvirksomhed i Nordjylland,« siger han.

Den nye vækstvinder i Nordjylland har lidt over 100 ansatte og kunne i seneste regnskab præstere et bundlinjeresultat på 58 millioner kroner på basis af en nettoomsætning på 439 millioner kroner.

Aalborg Energie Technik gør sig i energiprojekter, der omfatter alt fra design, ingeniørarbejde, levering, service og reparation af anlæg. Det har den gjort så godt, at den har kunnet præstere vedvarende vækst, og dens ambitioner om at fortsætte den vækst – bl.a. på udenlandske markeder – har været udslagsgivende for den uafhængige jurys valg af vinder, fremgår det af juryens begrundelse.

»Årets vinder i Region Nordjylland er en innovativ og bæredygtig forretning. Det er en fortælling om at se muligheder og så tilsætte en god portion købmandskab og dygtig ledelse. Samtidig har juryen hæftet sig ved mulighederne for at skalere forretningen, udvikle miljørigtige og bæredygtige løsninger og en rigtig god eksekveringsevne,« står der i jurybegrundelsen.

Det har i det hele taget været et godt år, når det kommer til antallet af virksomheder, der lever op til de skrappe krav, det kræver for at blive en del af konkurrencen EY Entrepreneur of the Year. Denne gang lever 193 nordjyske virksomheder op til konkurrencekravene, og det udgør en fremgang på otte procent i forhold til sidste år.

Udviklingen kommer dog ikke bag på EYs nordjyske konkurrenceansvarlige.

»Der er klare forbedringer i væksten i Region Nordjylland, og det er også afspejlet i antallet af vækstvirksomheder de seneste år. Igen i år er fremgangen drevet af gode ideer, stærke produkter og flot indtjening,« siger Allan Terp og tilføjer:

»Årets vinder i regionen er et godt eksempel på en virksomhed, der er innovativ og bæredygtig. Det er en fortælling om at se muligheder og så tilsætte en god portion købmandskab og dygtig ledelse.«

Med den nordjyske kåring fuldbragt tirsdag aften kører konkurrencetoget sydpå til Midtjylland. Her kåres regionens vinder onsdag aften.

Berlingske er mediepartner på konkurrencen og følger såvel de regionale som den nationale finale, der finder sted i Forum i København 30. november.