»Gribbene« cirkler over lidende OW Bunker

OW Bunkers konkurrenter holder øje med udviklingen i det danske skandaleramte selskab. De er klar til at overtage kontrakter, hvis OW Bunker går konkurs.

I Singapore bliver der holdt øje med udviklingen i OW Bunker-sagen fra konkorrenterne, som lurer på at overtage det danske selskabs kontrakter. Fold sammen
Læs mere
Foto: ROSLAN RAHMAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mistanke om bedrageri har sendt OW Bunker helt ud til randen af konkurs, og det giver konkurrenterne anledning til at holde et godt øje med udviklingen i sagen. Flere står ifølge nyhedsbureauet Reuters klar til at overtage de kontrakter, der har været indgået med OW Bunker.

Men skandalen skaber også stor usikkerhed på markedet og flere frygter for usikre tider i branchen.

Ifølge Reuters er problemerne i OW Bunker, som er Danmarks tredje største selskab målt på omsætning, relateret til de faldende oliepriser, men OW Bunker har ikke offentliggjort detaljer omkring bedrageriet, som er ifølge OW Bunkers øverste ledelse skulle være begået af en dansk medarbejder ansat på OW Bunkers kontor i Singapore.

»Jeg formoder, de var meget langt med deres risikoafdækning og led tab, da oliepriserne faldt,« siger en oliehandler, som har handlet med OW Bunker, til Reuters.

Fredag var der stille på OW Bunkers kontor i Singapore, en art-deco inspireret skyskraber, hvor det danske selskab sidder på 11. etage. Et par besøgende, som har handlet med OW Bunker, tvivlede ifølge Reuters på, om der kommer betaling for handlen, og samme tvivl har ramt andre kunder.

»Det her vil have et kæmpe indvirkning på markedet. Det er ikke umuligt at der vil komme en mindre dominoeffekt. Hvis de går konkurs, vil mindre finansielt sikrede selskaber også gå konkurs,« siger en europæisk trader til Reuters.

OW Bunker sidder på syv procent af det globale marked for olietransport, og konkurrenter tæller blandt andre World Fuel Services Corp, Chemoil Energy og Aegean Marine Petroleum Network.

OW Bunker-sagen kan ende med at være en af Singapores største handelsskandaler i 10 år.