Grevinde får kindhest af Finanstilsynet

Finanstilsynet retter kritik mod selskabet Seed Capital Management, der har forvaltet alternative investeringsfonde uden at være registreret hos tilsynet. Bag selskabet står blandt andre grevinde Ulla Brockenhuus-Schack.

Finanstilsynet giver mandag selskabet Seed Capital Management, der blandt andre har grevinde Ulla Brockenhuus-Schack i ejerkredsen, en påtale. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Finanstilsynet sender mandag en kindhest i retning af selskabet Seed Capital Management, der får en påtale for ikke at have registreret sig korrekt hos tilsynet. Seed Capital Management, der blandt andre har grevinde Ulla Brockenhuus-Schack i ejerkredsen, får påtalen, fordi selskabet ikke i tide har ansøgt om tilladelse til at forvalte alternative investeringsfonde.

Lov om forvaltere af alternative investeringsfonde trådte i kraft den 22. juli 2013 med en overgangsperiode indtil den 22. juli 2014. Finanstilsynet har konstateret, at Seed Capital Management har foretaget investeringer i begge de fonde, som selskabet forvalter, efter skæringsdatoen for den nye lovs ikrafttrædelse.

Finanstilsynet mener derfor ikke, at selskabet kan være omfattet af undtagelsen i loven og derfor senest den 22. juli 2014 burde have registreret sig hos tilsynet.

Seed Capital Management har erkendt sin brøde og har siden ansøgt om at blive registreret som forvalter af alternative investeringsfonde.

»Det er rigtigt, at vi har fået en påtale fra finanstilsynet, men der er dog tale om en formalitet. Vi har i forbindelse med en forestående fond 3 søgt om et såkaldt EUVECA pas. Vores eksterne advokat, der hjælper os i den forbindelse, meddelte, at det ikke også var nødvendigt, at ansøge om en registrering, hvilket han senere har måttet beklage, da dette var en fejl. Alt er bragt i orden og Seed Capital har de nødvendige beføjelser til at fortsætte sit virke,« siger Anne Cathrine Wilhjelm, der er advokat og Partner i Seed Capital Anne Cathrine Wilhjelm.