Grenpeace melder krig mod Shell igen

Greenpeace frygter for alvorlige udslip og vil derfor kæmpe for at forhindre, at Shell får adgang til Arktis i jagten på grønlandsk olie.

Læs mere
Fold sammen

Greenpeace har tidligere vundet stort over oliegiganten Shell. Nu er miljøorganisationen på krigsstien igen og parat til sin anden store kamp mod selskabet, skriver Metroxpress.

For alt imens Shell står for at udføre sine grønlandske olieundersøgelser i løbet af sensommeren – blandt andet midt i narhvalernes beskyttede havområder – er miljøorganisationen Greenpeace i færd med at opruste til en ny kamp.

»Shell skal for alt i verden ikke have adgang i Arktis. Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at undgå det. FN har påvist, at Shell har haft alvorlige udslip i Nigeria, som de først stoppede efter et år, og som de forsøgte at dække over og endeligt løb fra ansvaret for i 2011,« lyder kampråbet fra Greenpeace Danmarks arktiske kampagneleder, Niels Fuglsang.

Hollandsk-britiske Shell fører i øjeblikket an i jagten på olien i Arktis. Selskabet har ifølge Forbes indtil nu investeret omkring 30 milliarder kroner i sin arktiske oliejagt og leder nu både i Alaska, Rusland og Grønland.

Dansk Shell har ikke ønsket at kommentere Greenpeaces manglende tillid og kritik af tidligere uheld i Arktis og Nigeria over for Metroxpress.