Greentech: Vi har overskud næste år

Det danske vindenergiselskab Greentech Energy Systems er positiv med hensyn til overeskud og overvejer for tiden muligheden for en udvidelse af aktiekapitalen.

Foto: Annelene Petersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver selskabet i sit regnskab for tredje kvartal, hvor det også fremgår, at Greentech næste år regner med at kunne præstere det første overskud i selskabets historie.

Men de første ni måneder af 2010 står stadig i underskuddenes tegn. Minusset i år indtil videre lyder på 30,2 mio. kr., hvilket er en klar forbedring sammenlignet med samme periode sidste år, hvor der blev et underskud på hele 254,5 mio. kr. før skat. Resultatet for årets først ni måneder er i overensstemmelse med Greentechs forventninger. Selskabet oplyser ingen konkrete forventninger for helåret 2010.

Men der er behov for at styrke selskabets kapitalgrundlag på den ene eller den anden måde, konstaterer ledelsen.

- Den nye bestyrelse og direktion gennemgår for tiden mulighederne for at sikre og styrke selskabets kapitalgrundlag i løbet af kort tid. Gennemgangen omfatter mulighederne for at frasælge aktiver, opnå refinansiering af de nuværende operationelle aktiver, en begrænset kapitaludvidelse eller en kombination af disse, skriver selskabet.

Endnu en gang må Greentech se sig blæst omkuld af usædvanlige vindforhold. Både i Danmark, Polen, Tyskland og Italien har vinden blæst under det "normale", det vil sige mindre, end hvad Greentechs prognoser havde forudsagt.