Greentech siger farvel til direktøren

Greentech-chefen fratræder med to års løn umiddelbart efter millionunderskud.

Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Topchef i Greentech Energy Systems, Kaj Larsen, fratræder sin stilling i energiselskabet. Det sker "i bedste forståelse", bedyrer selskabet.

Aftalen om Kaj Larsens exit kommer i forbindelse med bestyrelsens gennemgang af Greentechs organisation samt genforhandlingerne af Kaj Larsens ansættelsesvilkår.

Bestyrelsen har besluttet, at den daglige ledelse i højere grad skal fokusere på en stram administrativ styring af projektgennemførelsen og driften af projekterne. Men bestyrelsen mener samtidigt, at det fortsat er vigtigt at identificere og udvikle nye projekter. Derfor vi bestyrelsen gerne fastholde og bruge de kvaliteter, som Kaj Larsen repræsenterer, oplyser Greentech.

Der er således indgået en aftale med Kaj Larsen om, at han fratræder, når der er fundet en ny administrerende direktør til Selskabet, men at Kaj Larsen

herefter i en periode på to år er knyttet til Greentech som konsulent med henblik på identifikation og udvikling af nye projekter til Selskabet.

Den økonomiske konsekvens af ovennævnte aftale er indarbejdet i årsrapportens forventninger til 2010, oplyses det.

Selskabet venter at fortsætte med underskud i 20-30 mio. kr.'s klassen i 2010. Det fremgår af selskabets årsregnskab, hvor der rapporteres et underskud for 2009 justeret for nedskrivninger og projektsalg på 30 mio. kr.

2010 -resultat ventes at komme på baggrund af et driftsresultat før ned- og afskrivninger på 65-70 mio. kr. sammenlignet med et overskud året før på 16 mio. kr. Forbedringen kommer trods stigende omkostninger på grund af stigende aktivitetsniveau, stigende administrationsomkostninger og fratrædelsesgodtgørelser på 13,2 mio. kr. Greentech meddelte tidligere mandag, at administrende direktør Kaj Larsen fratræder snarest.

Greentech venter for 2010 et driftsresultat, EBIT, på 4-14 mio. kr. sammenlignet med et underskud på 15 mio. kr. justeret for nedskrivninger og projektsalg for 2009.