Greentech-partner får tunge drenge som ejere

Storaktionæren og den kommende fusionspartner i Greentech Energy Systems, GWM Renewable Energy II, har fået Banca Intesa San Paolo og Pirelli-koncernen som nye storaktionærer med 12,5 og 16,87 pct.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sammenlægningen af Greentech og GWM forventes at komme til August, hvor GWM, og altså de to nye storaktionærer, vil have omkring 60 pct. af aktierne i Greentech Energy Systems.

- Greentech er meget stolt over at have en stærk aktionærgruppe med industrielle og finansielle spillere som Banca Intesa San Paolo og Pirelli-koncernen. Alle Greentechs aktionærer vil få gavn af de vækstmuligheder, den strategiske og finansielle støtte, som disse to højt respekterede institutionelle investorer kan tilbyde. Det giver mulighed for eksponering på attraktive udviklingsmarkeder i Europa, og samtidig giver det mulighed for at sprede investeringerne mere geografisk og teknologisk, skriver bestyrelsesformand i Greentech, Peter Høstgaard, i meddelelsen.

Det sammenlagte selskab vil have 260 MW vedvarende energi i drift samt 52 MW under opførelse. Udviklingsporteføljen vil være på 900 MW Europa over.