Greentech opjusterer efter større underskud

Vindprojektselskabet Greentech kom ud af 2010 med et større tab, end aktionærerne blev stillet i udsigt for mindre end en måned siden.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Overskuddet før skat landede på et minus på 54,9 mio. euro. Det skal sammenlignes med et ventet tab før skat på 45-47 mio. euro, da selskabet for godt tre uger siden annoncerede, at det har gennemgået selskabet med en tættekam, hvilket gav anledning til at nedskrive nuværende italienske udviklingsprojekter med 37 mio. euro.

Omsætningen blev i 2010 på 14,6 mio. euro og driftsresultatet før af- og nedskrivninger (EBITDA) blev et plus på 3,1 mio. euro mod annonceret 2,5-4,0 mio. euro i starten af marts. De store nedskrivninger betød dog, at driftsunderskuddet voksede med 7,9 pct. til 42,9 mio. euro i 2010.

- Forøgelsen af det negative resultat af primær drift kan relateres til de foretagne nedskrivninger på selskabets aktiver samt afholdte administrationsomkostninger til fratrådte direktionsmedlemmer og øvrige ledende medarbejdere. Justeret for disse særlige poster er resultat af primær drift forbedret med 29 pct. i sammenligning med 2009, forklarer Greentech.

Ledelsen har præciseret forventningerne til omsætningen i 2011 til 21-24 mio. euro fra tidligere mere end 20 mio. euro. Selskabet venter fortsat, at 2011 bliver det første overskudsgivende år i dets historie.

Resultatet før renter, skat, afskrivninger og nedskrivninger (EBITDA) ventes at blive 15-18 mio. euro.

Greentech stiler i øvrigt efter en nettoproduktion på 240-250 GWh mod mere end 250 Gwh i meddelelsen fra starten af marts.

Greentech regner med at idriftsætte vindprojekter på i alt 24 MW i Italien hen mod slutningen af 2011. I Polen vil Greentech begynde at bygge vindprojekter på i alt 61,8 MW. Greentchs ejerandel af de polske projekter er minimum 50 pct. oplyses det.