Greentech: Omsætningsfald giver rød bundlinje

Greentech oplevede et dyk i indtægterne i andet kvartal, hvilket tog selskabet fra overskud til underskud på bundlinjen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Omsætningen faldt med en syvendedel til 14,5 mio. euro, blandt andet på grund af svagere produktion fra selskabets vindmølleparker i Italien og Spanien samt lavere elpriser.

Driftsindtjeningen, EBIT, blev mere end halveret til 2,1 mio. euro, både på grund af den lavere omsætning, men også på grund af negativt bidrag fra associerede selskaber.

Alt i alt gav det et underskud på 0,7 mio. euro efter skat, eller et meget svagere resultatet end samme kvartal af 2013, hvor der blev tjent 2,7 mio. euro på bundlinjen.

- Greentech har leveret de ventede resultater for dette kvartal trods de lidt svagere vejrforhold i forhold til første halvår af 2013. Den lavere trend i den italienske elpris har påvirket tallene negativt. Ikke desto mindre kører kraftværkerne godt, og ledelsen leder konstant efter at forbedre selskabets profitabilitet, udtaler formand Peter Høstgaard-Jensen i regnskabet.

Greentech Energy Systems fastholder forventningerne til 2014 og venter dermed fortsat en omsætning på 71-76 mio. euro, et EBITDA-resultat på 40-42 mio. euro samt en nettoproduktion på 390-400 GWh.

/ritzau/FINANS