Greentech kom akkurat i sort

Greentech Energy Systems kan for første gang i tre år præsentere et overskud for første kvartal.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selskabet bekræfter desuden, at det mener at have kurs mod et positivt resultat for hele 2011.

Første kvartal bød på et nettooverskud på 4000 euro ud af en omsætning på 5,3 mio. euro.

Om selskabets udviklingsprojekter meldes om god fremdrift i opførelsen af vindparken Cagliari II på Sardinien.

- Pr. dags dato er alle tårne til projektets 16 vindmøller rejst, og 9 af de 16 møller er ligeledes mekanisk installeret. Færdiggørelse af de elektriske arbejder er ligeledes igangværende, hvorfor idriftsættelse af de første møller forventes i løbet af de kommende måneder, forklarer Greentech, der også er tilfreds med udviklingen i Polen.

Byggeriet af vindprojektet Wojciechowo på 32 MW ventes således påbegyndt i løbet af fjerde kvartal 2011, og forhandlingerne om en nettilslutning for projektet Ustka på 30 MW forløber med selskabets ord "tilfredsstillende". Det samme gælder forhandlinger om levering af møller til projektet samt forhandlingerne om finansiering, oplyser Greentech.

Ledelsen fastholder forventningerne til 2011 med små retoriske ændringer, idet omsætningen ventes at lande på mindst 21 mio. euro, og driftsresultatet før af- og nedskrivninger estimeres at blive mindst 15 mio. euro. Greentech har tidligere annonceret forventninger om en omsætning på 21-24 mio. euro og et EBITDA-resultat på 15-18 mio. euro.