Greentech-investor vil skabe energikæmpe

Italienske GWM Energy, der netop nu strides om magten over vindmølleselskabet Greentech, vil skabe et kæmpe selskab inden for vedvarende energi.

Foto: MARCELLO PATERNOSTRO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den ene af de to stridende parter i magtkampen om børsnoterede Greentech har store visioner.

Den italienske investor GWM Energy, der sidder på knap 20 procent af aktierne i Greentech, vil skabe et energiselskab med aktiviteter inden for solenergi, vindenergi og andre former for vedvarende energi.

Netop nu strides GWM Energy med en unavngiven anden italiensk investor om kontrollen over Greentech, der utallige gange har været gennem magtkampe og ejerskifte.

Læs artikel: Italienere starter ny magtkamp om Greentech

GWM har krævet en ekstraordinær generalforsamling med et punkt på dagsordenen: Udskiftning af bestyrelsen.

Præcis hvordan GWM med sine knap 20 procent af aktierne vil skabe flertal for en udrensning omkring bestyrelsesbordet er endnu uvist.

Men det står klart, at GWM har store planer med Greentech.

"Vores mål er at fokusere på aktiver inden for sol-, vind og miljøsektoren, og vi ser Greentech som en god mulighed for en langsigtet investor som os. Vi vil fortsætte vores ekspansion i aktiver inden for vedvarende energi med opkøb af selskaber, der er bedst i klassen," siger Sigieri Diaz Pallavicini, der er bestyrelsesformand for GWM Renewable Energy.

Han suppleres af Eugenio De Blasio, direktør for GWM Renewable Energy, der er en del af investeringskoncernen GWM Group:

"Med et fokus på italienske og andre europæiske markeder er Greentech en ledende spiller med langvarige relationer i vindenergi industrien. Opkøbet af aktier i Greentech styrker vores portefølje og vores strategi om global ekspansion," siger Eugenio De Blasio i en pressemeddelelse.