Greentech fusioneres med storaktionærs selskab

Det børsnoterede danske energiselskab bliver lagt sammen med et andet af dets italienske storaktionærs selskaber. Sigieri Pallavicini er et skridt tættere på sin drøm om at skabe en europæisk kæmpe inden for grøn energi. (Opdateret kl. 08:18)

Foto: VICTOR RUIZ CABALLERO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Finansmanden Sigieri Diaz della Vittoria Pallavicini er tilsyneladende godt i gang med at gennemføre sin storstilede plan for Greentech Energys Systems. Fredag morgen meddeler selskabet, at det fusionerer med et andet af den italienske storaktionærs andre selskaber; GWM Renewable Energy.

Fusionen gennemføres ved, at Greenteh udsteder nye aktier for lidt over en milliard kroner. Dem køber GWM Renewable Energy til kursen 18,85. I går lukkede Greentechs aktie i kurs 18,60. Selskabet vil fortsat være noteret på Københavns Fondsbørs, skriver Grentech i meddelelsen til fondsbørsen.

Med sammenlægningen er Sigieri Pallavicini kommet et skridt tættere på at samle det selskab, han vil have til at blive en væsentlig storspiller på det europæiske marked for grøn energi. Fusionen betyder, at Greentech får kræfter til at købe op - bl.a. fordi GWM Renewable Energy tidligere har annonceret, at det har 200 millioner kroner klar til en offensiv.

"Det 'nye Greentech' forventes at have en forbedret likviditets- og kapitalstruktur og vil med store industrielle aktionærer stå godt rustet til at drage fuld fordel af de betydelige muligheder inden for vedvarende energi-teknologier efter stoppet for atomkraft og det stadig kraftige opsving i oliepriserne," skriver Sigieri Pallavicini meddelelsen.

Børsen fredag citerer en unavngiven kilde for at sige, at der sammenlægningen indikerer, at storaktionæren nu for alvor ser fremad.

”Sigieri kom ind sidste år, og siden har han brugt kræfterne på at rydde op i den gamle del af butikken. Nu hvor det er sket, er fokus den fremadrettede offensiv, og der forbereder han nu at købe op. Fusionen med GWM Renewable Energy skal ses i det lys,” siger kilden ifølge Børsen.

Planen er angiveligt også, at det fusionerede selskab hurtigt vil booste projektporteføljen. Det skal ske ved at sætte sig på de to pressede selskaber Green Wind Energy og Scan Energys projekter i henholdsvis Tyskland og Polen.

Selv om at de to projekter kommer ind under et fusioneret Greentechs vinger – og i processen tilføjer 182 MW til porteføljen – er der dog stadig lang vej til at komme op i den vægtklasse, den italienske storaktionær gerne vil være i. Greentech har i dag projekter på samlet små 200 MW.

Sigieri Pallavicini har tidligere meldt ud, at planen er, at Greentech skal op på 1.000 MW i 2012, skriver Børsen.