Greentech får påtale af Fondsbørsen

Vindenergiselskabet Greentech Energy Systems har fået en offentlig påtale af fondsbørsen for ikke at have oplyst i tide om et alvorligt og dyrt produktionsstop på en stor vindmøllepark på Sardinien.

Foto: Modelfoto: Colourbox
Greentech oplyste i en kvartalsmeddelelse at driften af vindmølleparken Energia Verde på den italienske middelhavsø Sardinien var blevet stoppet på grund af avlorlige tekniske problemer.

Sagen var bare, at det var første gang Greentech oplyste om det alvorlige og dyre produktionsstop, der viste sig at være sket mere end to måneder inden kvartalsmeddelelsen blev offentliggjort.

Det er ikke i orden, fastslår Nasdaq OMX København, der driver den danske fondsbørs.

For sen offentliggørelse af væsentlig information
"Det forhold at en væsentlig del af selskabets anlæg, der var i drift, i en længere periode ikke var i drift, og der var usikkerhed om de økonomiske konsekvenser heraf for selskabet, måtte efter børsens opfattelse betragtes som kursrelevant information, som hurtigst muligt skulle offentliggøres til markedet," skriver fondsbørsen.

I en redegørelse forklarer Greentech, at man havde valgt ikke at udsende en meddelelse om driftsstoppet for Energia Verde vindmølleparken, der på det tidspuntk stod for 31 procent af Greentechs samlede energikapacitet, fordi man ikke kunne vurdere de økonomiske konsekvenser af driftsstoppet. Men det var altså en forkert vurdering, fastslår fondsbørsen.

Greentech-aktien steg i dag 60 øre, eller 2,8 procent, til kurs 22,30, hvilket giver selskabet en markedsværdi på knap 1,1 milliard kr.