Greenpeace vil købe kulkraftværker for 22 milliarder kr.

Miljøaktivisterne undersøger mulighederne for crowdfunding til at købe Tysklands kulkraftværker og lukke dem for evigt.

Vattenfalls kulkraftværk i Jaenschwalde i det østelige Tyskland er til salg, og Greenpeace vil gerne købe det. Men udelukkende for at sikre, at brunkul ikke længere bliver brugt som energiform i Tyskland. Fold sammen
Læs mere
Foto: PATRICK PLEUL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Greenpeace undersøger nu mulighederne for at købe Vattenfalls kulkraftværker og kulminer i Tyskland, efter at det svenske energiselskab har sat dem til salg, skriver Bloomberg. Greenpeaces planer dog ikke at drive kraftværkerne, men udelukkende at sikre, at andre ikke køber dem og fortsætter forureningen.

Hvis miljøaktivisterne får fingrene i kraftværkerne, bliver de lukket, lyder det fra Greenpeace.

Ifølge en analytiker har Vattenfalls kraftværker og de tilhørende kulminer en værdi på mellem 15-22 milliarder kroner, så hvis Greenpeace vil have fingrene i kraftværkerne, vil det uden tvivl slå rekorden for største crowdfundingkampagne med utallige længder.

»Der er mange måder at finansiere sådan et køb på, og vi undersøger nu de muligheder,« lyder det fra Annika Jacobson, Greenpeaces svenske leder. Alternativt vil Greenpeace købe sig til en strategisk ejerandel.

Hos Vattenfall lyder svaret, at alle seriøse bud er velkomne. Vattenfall er statsejet og under pres fra den svenske regering til at droppe sine kulkraftsaktiviteter i Tyskland.