Greenpeace: PC-fabrikanter løber fra løfter

PC-fabrikanterne HP, Lenovo og Dell har brudt deres løfter om at fjerne PVC og bromerede flammehæmmere fra deres produkter, mener miljøorganisationen.

Foto: Yves Boucau
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I den seneste udgave af Greenpeaces Guide to Greener Electronics bliver HP, Lenovo og Dell kritiseret for at have trukket tidligere løfter om at fjerne PVC og bromerede flammehæmmere fra deres produkter tilbage.

HP forpligtede sig i 2007 til at fjerne de giftige stoffer fra sine computerprodukter senest i 2009, men det er nu udskudt til 2011. I modsætning til Dell og Lenovo har HP end ikke produkter, hvor indholdet af PVC og flammehæmmere i det mindste er reduceret.

HP er derfor faldet ned til en 14.-plads på ranglisten over de 17 største elektronikprodukter målt på miljøvenlighed. Dell er nr. 13, mens Lenovo kommer ind på en 15.-plads.

Greenpeace fremhæver Apple som et fremragende eksempel på, at det er muligt at udvikle nye produkter som er helt fri for PVC og bromerede flammehæmmere. Dell har udfordret Apples påstand om, at selskabet har de grønneste notebooks, men Greenpeace mener at Dell hellere burde bruge kræfterne på at fjerne giftstofferne fra sine egne produkter i stedet for at finde fejl hos konkurrenterne.

Nokia, Samsung og Sony Ericsson ligger øverst på ranglisten som de mest miljøvenlige producenter.