Greenpeace: Kom så, IT-folk!

IT-branchen skal se klimakrisen som en forretningsmulighed, men den skal også gøre rent derhjemme, siger miljøorganisationen Greenpeace.

Gør noget, lyder opfordringen fra miljøorganisationen Greenpeace til IT- og telebranchen. Foto: Christian Aslund, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Betragt klimaet som en forretningsmulighed. I har gyldne muligheder - men husk at gøre rent i eget hus.«

Miljøorganisationen Greenpeace ruskede op i virksomhederne på den store OECD-konference om grøn teknologi i Helsingør for at få dem til at melde budskaberne mere tydeligt ud og faktisk rykke ud med IT-programmer og -systemer, som kan hjælpe andre brancher med at nedsætte deres CO2-udslip.

»Enten skal planeten reddes, eller også bliver det forretning som altid. IT-sektoren er den mest fornyende branche overhovedet, og samtidig har IT-sektoren et af de største forsknings- og udviklingsbudgetter. CO2-udledningen skal ned med 15 procent inden 2020. Det kræver målbare løsninger med målbare effekter. Og det er ikke at være unfair over for IT-branchen - det er at give den ledende sektor mulighed for at lede,« sagde lederen af Greenpeaces internationale elektronikkampagne, Zaina al-Hajj, torsdag.

Så som så med det grønne

Hun fremlagde samtidig Greenpeaces løbende undersøgelse af, hvor grønne elektronikproducenterne i virkeligheden er. Den seneste undersøgelse viser, at branchen stadig er for dårlig til at melde budskaberne ud og selv gøre noget ved det.

Blandt de helt store IT-producenter topper IBM og Sun med 29 procent ud af 100 procent, Dell kommer ind med 21 procent og Cisco med 19.

»Resultatet levner meget tilbage at ønske,« konstaterede Zaina al-Hajj.

Hun opfordrede IT-branchen til at offentliggøre konkrete oplysninger og fakta om, hvad hver enkelt gør for at blive mere klimavenlig.

»I skal selvfølgelig gøre rent i eget hus, men I skal samtidig give resten af verden de værktøjer, som den kan bruge. Dette er ikke en kamp, det er en udfordring,« sagde Greenpeace-repræsentanten.