Greenpeace i aktion mod Lego i Billund

En halv million har skrevet under på en protest mod Legos samarbejde med olieselskabet Shell, og torsdag forsøger Greenpeace at aflevere underskrifterne ved en protestaktion i Billund.

Foto: CLAUS FISKER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når de ansatte ved Lego-hovedkontoret i Billund møder på arbejde torsdag morgen, vil de blive mødt af en gul container, der er omformet til en gigantisk Lego-klods.

Det er Greenpeace, der står bag aktionen, som er en protest mod legetøjsgigantens samarbejde med Shell. Ifølge Greenpeace udfører Shell risikable olieboringer ved Arktis, og miljøorganisationen har foreløbig indsamlet 500.000 underskrifter imod Lego-samarbejdet med Shell.

»Vi er her for at aflevere den halve million underskrifter til administrerende direktør Jørgen Vig Knudstorp,« siger kampagnechef Birgitte Lesanner fra Greenpeace Danmark i en pressemeddelelse.

Containeren, der ifølge Greenpeace skal symbolisere den mur af tavshed, man er blevet mødt med fra Legos side, indeholder en tæller, som viser antallet af underskrifter mod Lego-samarbejdet med Shell.

Desuden sættes bannere op foran virksomheden.

»Det er dybt uansvarligt at bore efter olie i det skrøbelige Arktis, og Lego bør holde sig for god til at give Shell medvind på katastrofekursen,« siger Birgitte Lesanner.

Legos direktør har ifølge Greenpeace ikke svaret på aktivisternes invitation til at komme ud og modtage underskrifterne.