Graven leverer overskud i sit sidste FIH-regnskab

FIH kom ud af første halvår med et overskud før skat på 117,3 mio. kr.

Foto: Morten Germund
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

FIH-koncernens topchef, Bjarne Graven Larsen, kan præsentere overskud i sin sidste regnskabsaflæggelse for finanskoncernen.

FIH, der er langt undervejs med en markant slankekur og i andet kvartal solgte sin udlånsforretning til Spar Nord og Nykredit, kom ud af første halvår med et overskud før skat på 117,3 mio. kr. Det var en mindre tilbagegang fra 133,2 mio. kr. i samme periode sidste år.

Den nye forretningsstrategi betyder, at det er et væsentligt forandret FIH, Bjarne Graven Larsen afleverer, når han fratræder den 1. oktober. Banken har stoppet for nye kunder og nye udlån, og har revurderet sin forretningsstrategi, hvilket blandt også medfører, at aktiviteterne i forretningsområdet Markets reduceres. Corporate Finance og FIH Direct Bank aktiviteten fortsætter uforandret.

- Jeg synes, at det er et helt naturligt tidspunkt at stoppe på. FIH er landet på benene, og udlånskunderne har fået et godt nyt hjem, siger Bjarne Graven Larsen og uddyber:

- Opgaven i de kommende år i FIH har ændret karakter, hvilket gør det naturligt, at der sker ændringer i sammensætningen af ledelsen.

Bjarne Graven Larsen tiltrådte i starten af 2011 som direktør sideordnet med Henrik Sjøgren i forbindelse med, at hans daværende arbejdsgiver ATP, hvor Graven Larsen havde titel af fondschef, købte sig ind i finanskoncernen.

FIH tilbagekøbte i første halvår obligationer og indlån på obligationslignende vilkår, hvilket har givet en gevinst på 98,5 mio. kr.

Nedskrivninger belastede resultatet med 105,7 mio. kr. mod 65,3 mio. kr. i samme periode sidste år.

For hele 2014 fastholdes forventningerne om et samlet positivt resultat før skat.