Gratismedier trækker Aller Press ned

Underskud i gratismedierne Chili og Were2go gør indhug i Allers danske overskud, der skuffer analytiker.

Læs mere
Fold sammen
Der var både positive og negative overraskelser i regnskabet fra mediekoncernen Carls Allers Etablissement. På den negative side tæller en markant tilbagegang i driftsresultatet i Allers danske forretning, Aller Press. Et driftsresultat fra 2007 på 175 mio. kr. er reduceret til 82 mio. kr. i det netop afsluttede regnskabsår.

”Driften i den danske forretning overasker negativt. Et fald på knap 100 mio. i indtjeningen er markant. Det er dårligere, end jeg har regnet med,” siger analytiker i Nordea Markets, Dan Wejse.

I regnskabet peger ledelsen på, at ugebladsdivisionen klarer sig flot trods et faldende marked, men at gratisudgivelserne Chili og Where2go fremviser negative driftsresultater og har affødt en større restrukturering. Endelig er der investeret en del i nye medier, der skal fremtidssikre virksomheden.

Aller Press meddelte for nyligt, at man lukker magasinerne CV og Living Design, og overfor Business.dk oplyser adm. direktør Pål Thore Krosby, at man ikke vil holde sig tilbage med at lukke andre tabsgivende medier.

Trods udfordringerne bidrager den danske forretning fortsat mest til Allers samlede bundlinje, hvor især Aller Norge trækker ned.

”De norske aktiviteter er også svage, men det har de været i en periode og her er der nogle store restruktureringsomkostninger,” siger Dan Wejse.

”På den positive side tæller det, at underskuddet på 77 mio. kr. på Allers investeringer ikke er så stort, som vi havde ventet. Det indikerer, at deres aktieinvesteringer ikke er så store, og det er positivt i øjeblikket,” siger Dan Wejse.

”Endelig fremgår det, at Aller holder sig et højt investeringsniveau, og det er værd at notere sig, at der også kommer en del omkostninger her i det kommende år - ikke mindst i Sverige,” siger han.