Gratisaviser lukker efter Nyhedsavis-konkurs

Den fynske gratisavis, 24timerXtra, og den nordjyske gratisavis 24timerCentrum lukker hhv. den 1. december og den 1. januar, oplyser metroXpress.

Snart er yderligere to gratisaviser blot en parentes i dansk avishistorie.

Den fynske gratisavis 24timerXtra og den nordjyske gratisavis 24timerCentrum vil blive lukket ned hhv. 1. december og 1. januar. Det oplyser metroXpress, som siden efteråret 2007 har udgivet aviserne i samarbejde med Fynske Medier og Nordjyske Medier.

"Da konkurrencesituationen er ændret efter Nyhedsavisens lukning, har vi i fællesskab besluttet at ophøre samarbejdet. Det har ikke længere strategisk betydning og kan ikke bidrage positivt til de respektive bladhuses resultat," siger adm. direktør Søren Riis fra metroXpress.

Der har længe været spekuleret i, om selskabet også ville lukke den ene af sine to aviser, 24timer, ned i kølvandet på Nyhedsavisens konkurs i september, men det vil ikke ske. 24timer vil stadig udkomme i tre forskellige udgaver, oplyser Søren Riis.

Gratisaviskrigen begyndte i 2001, da metroXpress sendte sin første udgave på gaden. Siden kom først Urban udgivet af Berlingske-koncernen og senere blandt andre Nyhedsavisen, dato og 24timer på gaden.

(Opdateret 15.02)