Gratis spillefilm på YouTube

YouTube blænder nu op for spillefilm i fuld længde. Det er muligt, efter at YouTube har indgået et samarbejde med bl.a. Sony. (Opdateret 12.34).

Sylvester Stallone er en af de skuespillere, der kan opleves på YouTube, efter at hjemmesiden i går lagde de første spillefilm i fuld længde op på hjemmesiden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mavrixonline.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke længere bare små film af folks katte og cykelstyrt, der kan ses på YouTube. Den Google-ejede hjemmeside har nemlig indgået et samarbejde om filmpublicering med Sony, og det gør det muligt at se TV-shows og spillefilm på YoyTube. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Allerede nu ligger de første TV-serier og spillefilm på www.youtube.com/shows, og venter på at blive set – uden at det koster en krone. Desværre er servicen endnu ikke tilgængelig i Danmark endnu.

De titler, der vil være tilgængelige, er primært ældre serier og film, som Beverly Hilbillies og Married With Children, Casino Royale og Cliffhanger.

Den nye service sker i samarbejde med bl.a. Sony Corp., Lions Gate Entertainment Corp., CBS Corp., Metro-Goldwyn-Mayer Inc. og Liberty Media Corp samt en række mindre selskaber.

I sidste uge annoncerede YouTube desuden, at man har indgået et samarbejde med Universal Music Group med det formål at skabe en platform for musikvideoer.

De seneste tiltag markerer et skridt væk fra de små hjemmelavede klip, der har gjort webstedet populært.

Google købte i slutningen af 2006 YouTube for 1,76 milliarder dollars. Med filmene vil YouTube forsøge at styrke sin omsætning ved bl.a. at indlægge videoreklamer i løbet af filmene.

Mere end 100 millioner brugere ser hver måned små videoklip på YouTube lagt på af brugerne, men sitet har haft svært ved at tiltrække store finansielle samarbejdsopartnere.