Gratis sikkerhedsprogrammer rækker langt

PC-brugere kan komme langt med gratis software til IT-sikkerhed, viser test fra Forbrugerrådets blad Tænk.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det behøver ikke længere koste en formue at slippe af med vira og hackere på computeren. Gratis antivirusprogrammer og firewalls kan være lige så gode.

Det konstaterer Forbrugerrådets blad Tænk efter at have testet en række antivirusprogrammer og sikkerhedspakker til pc'en.

Testen viser, at overraskende få af de kommercielle sikkerhedspakker kan hamle op med det gratis alternativ Avira Antivir Personal, når dette kombineres med en Windows 7-firewall, som er installeret på de fleste nyere computere.

Ifølge Tænk kan kun 3 af 14 testede betalingspakker overhovedet anbefales. For de øvrige gælder, at enten antivirusdelen eller firewalldelen er for dårlig.Blandt betalingspakkerne er Bitdefender internet Security 2011 både en anelse foran og samtidig billigere end konkurrenterne, viser testen.

Har man en ældre computer eller en netbook med 11 tommer skærm eller mindre, skal man dog ikke gå efter denne pakke, da den bruger for mange af computerens ressourcer.

Fordelen ved at købe en sikkerhedspakke er, at man får adgang til flere funktioner, når man surfer på nettet.

Det meste af denne beskyttelse er dog allerede indbygget i browseren.

Så hvis man sørger for at opdatere sin browser og små programmer som Adobe Reader, Java og Flash, er sikkerheden ikke større med pakkerne, konstaterer Tænk.