Gratis onlinerådgivning skal hjælpe iværksættere til at overleve coronakrisen

Virksomheder og eksperter stiller med hjælp og vejledning på ny platform, som iværksætternetværket Tech Nordic Advocates og Vækstfonden lancerede fredag.

Fredag formiddag åbnede den nye platform, hvor iværksættere kan få gratis hjælp og rådgivning til at komme igennem coronakrisen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En lang række virksomheder og eksperter stiller nu gratis deres rådgivning til rådighed for at hjælpe iværksættere – navnlig dem, der arbejder med teknologi – til at overleve coronakrisen.

Fredag formiddag åbnede en ny platform, som Nordeuropas største tech- og iværksætternetværk, Tech Nordic Advocates, står bag i et samarbejde med Vækstfonden.

Chatrådgivning og en-til-en-møder

»Startup Ecosystem Covid-19 Resource Hub« er navnet på platformen, hvor iværksættere og andre virksomheder, der har behov for hjælp, kan finde viden og få rådgivning til at klare de problemer, som de står med lige nu. Blandt de mange, der fra start er klar til at hjælpe, er Danish Business Angels, IT-producenten Dell, Copenhagen Capacity, Digital Hub Denmark, advokatfirmaet Lundgrens og kommunikationsbureauet Kreab.

Gennem en chatfunktion kan man stille spørgsmål i dagtimerne og få rådgivning om blandt andet juridiske, forretningsmæssige, kommunikations- og finansspørgsmål fra eksperter i hele det økosystem, som bakker iværksætterne op. Der bliver også mulighed for at få gratis en-til-en-rådgivning på typisk en time om ugen eller hver anden uge.

»Innovation og iværksætteri er vigtigere end nogensinde før, og jeg kan ikke mindes, at samarbejde, netværk og partnerskaber har betydet mere end netop nu under coronakrisen, hvor startups og hele økosystemet har så stort behov for støtte,« siger Stine Bosse, som er nyudnævnt bestyrelsesformand for Tech Nordic Advocates og tidligere koncernchef i forsikringsselskabet Tryg, om det nye initiativ.

Svært at skaffe de nødvendige penge

Coronakrisen har gjort det rigtigt svært for iværksættere at skaffe den kapital, som er afgørende vigtig for at få de nye virksomheder til at leve. Mange investorer har trukket sig, og mange kontrakter bliver aflyst, ligesom det er blevet svært at nå ud over landets grænser.

Tech Nordic Advocates er stiftet i 2015 for at støtte iværksættere, der arbejder med de teknologiske muligheder.

Vækstfondens administrerende direktør, Rolf Kjærgaard, er glad for at kunne bidrage.

»I denne krise skal vi gøre alt, hvad vi kan, for at hjælpe danske iværksættere. Derfor er det godt og rigtigt set af Tech Nordic Advocates at samle én indgang til iværksætterne. Det kan være en hjælpende hånd i denne svære tid, og med stærke kræfter i spidsen er jeg ikke i tvivl om, at det bliver et vigtigt værktøj til at komme godt ud på den anden side af krisen for iværksætterne,« siger han.

Den nye rådgivnings- og videnplatform findes på www.technordicadvocates.org/covid-19/. Her vil der løbende blive lagt arrangementer, podcasts, webinarer m.m. ud som en ekstra hjælp.