Gratis internet på burgerkæde

McDonald’s-kæden vil fra september give kunderne gratis, trådløs adgang til internettet. Dermed bliver TDC sat på porten og The Cloud budt indenfor i stedet. Gratis netadgang er fremtiden, spår ekspert.

Fra september kan alle kunder i burgerkæden McDonald’s gå gratis på internettet. McDonald’s har lukket forbindelsen til TDC og taget Europas største operatør af trådløse net, The Cloud, ind i stedet.

The Cloud har allerede aftaler med McDonalds’ i Norge og Sverige men får nu også de 83 McDonald’s-steder i Danmark med i porteføljen. Det gør The Cloud til Danmarks næststørste udbyder af trådløse internet-forbindelser efter TDC. TDC er også i gang med at opbygge et landsdækkende, trådløst net og har i dag – inklusive McDonald’s – 700 af slagsen. Her kan alle med bærbare PCer og nyere mobiltelefoner få netadgang med langt hurtigere hastighed, end de hurtigste mobilnet kan levere,.

The Cloud åbnede i Danmark for ti måneder siden og har en aftale med teleselskabet Sonofon om at bygge et net af 300 trådløse opkoblingspunkter (»hotspots«) i Danmark inden udgangen af juli.

»Vi kan jo ikke vide, hvordan det modtages, før vi prøver det. Men jeg tror, at vore gæster vil synes, at det er lækkert, fordi det er let, og man ikke skal have abonnement hos en bestemt udbyder for at komme på. Det tror jeg, at folk sætter pris på,« siger Kristian Scheef Madsen, adm. direktør for McDonald’s.

Flere og flere hoteller, konferencesteder og caféer giver kunderne gratis internet-forbindelse. Den tendens vil fortsætte.

»Udviklingen går helt klart i retning mod, at trådløse forbindelser er gratis ude i byen. Kunderne bliver jo længere, så jeg er ikke spor overrasket over, at der er kamp om de gode positioner. For nettet er jo blevet en reklamekanal, som man på den måde kan benytte sig af. Der er ikke ret meget belæg for at taksere netforbindelsen med den tæthed af trådløse net, der er nu,« siger Torben Rune, administrerende direktør i analysefirmaet Netplan.

Han tror derfor bestemt, at der er en forretningside i at tilbyde kunderne trådløse net. Samtidig er han sikker på, at det – ud over tog, busser, lufthavne m.m. – vil sprede sig til sygehuse, tandlæger og især til alle skoler, hvor masser af elever i dag har bærbare PCer.