Granskning af Nordic Eye vedtaget, og ny formand valgt

På en generalforsamling onsdag i venturefonden Nordic Eyes administrationsselskab, hvor Peter Warnøe indtil for nylig har været direktør, blev det vedtaget at iværksætte en officiel granskning. Samtidig blev tidligere Mærsk-mand Niklas Holck udpeget som ny formand.

Peter Warnøes dispositioner i Nordic Eye Management, hvor han indtil for nylig var direktør, skal nu underkastes en officiel granskning. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er nu en realitet, at administrationsselskabet for venturefonden Nordic Eye skal underkastes en officiel granskning. På en generalforsamling i selskabet onsdag blev der desuden udpeget en ny bestyrelsesformand, den tidligere Mærsk-mand Niklas Holck, oplyser en kilde tæt på forløbet.

Granskningen er den foreløbige kulmination på balladen i Nordic Eye Management, hvor Peter Warnøe indtil for nylig var administrerende direktør. Afsløringer af, at han har optaget ulovlige aktionærlån og har haft alvorligt bilagsrod, er baggrunden for, at forholdene nu skal kulegraves.

En officiel granskning er en alvorlig – og dyr – sag, hvor revisorernes brancheforening, FSR, udpeger en officiel granskningsmand, som så vil bruge de kommende seks-otte uger på sine undersøgelser.

Nordic Eye Management administrerer 170 investorers indskud og de porteføljeselskaber, som fonden har investeret i. Investorerne er organiseret i Nordic Eye K/S, som ikke er berørt af granskningen.

Voldsomt stormvejr

Nordic Eye Management har været gennem et voldsomt stormvejr, efter at den hidtidige bestyrelsesformand forlod sin post, samtidig med at flere tunge erhvervsfolk sagde farvel til det såkaldte investorboard på grund af utilfredshed med Peter Warnøe. Også to partnere og andre nøglemedarbejdere samt selskabets hidtidige advokat har forladt administrationsselskabet. Peter Warnøe nyder dog fortsat opbakning fra en række investorer i selve fonden.

Michael Tandrup stod inden generalforsamlingen til at afløse Peter Warnøe som ny direktør for administrationsselskabet. Warnøe skal så selv fortsætte som founding partner. Peter Warnøe og Michael Tandrup sidder tilsammen på flertallet af aktierne i Nordic Eye Management.

Det har ikke været muligt at indhente kommentarer fra Peter Warnøe og Michael Tandrup.