Grand Theft Auto 4 slår rekord i Storbritannien

Det kontroversielle computerspil Grand Theft Auto 4 slår rekorden for antal solgte kopier på første dag i Storbritannien.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Briterne, og hele verden for den sags skyld, har set frem til at få fingre i det nye computerespil Grand Theft Auto 4 (GTA4) i en sådan grad, at ikke mindre end 609.000 kopier er blevet revet ned fra hylderne på bare én dag.

Det slår den tidligere rekordindehaver, Grand Theft Auto: San Andreas, af banen, der i 2004 "kun" solgte 501.000 kopier den første dag.

- Vores medlemmer har følt det som juleaften de sidste 24 timer. Grand Theft Auto 4 er et rent fænomen, siger Kim Bayley, direktør i The Entertainment Retailers Association, der repræsenterer 5000 butikker, som sælger computerspil, musik og film.

Computerspillet har fået den ene hæderkronede anmeldelse efter den anden rundt om i verden. Versionen til Playstation 3 får således ubetinget topkarakter på 100 procent i en anmeldelse.

Men spillet får ikke kun roser med på vejen. Det voldelige gameplay, hvor spilleren i bedste gangsterstil stræber efter at komme til tops i underverdenen ved at begå ulovligheder på stribe, har givet anledning til en række kontroverser i blandt andet Storbritannien og USA.

Det har ført til retssager mod spillets producenter Rockstar Games og Take-Two Interactive.