Græske banker skal rense ud i bestyrelser for at få bankpakke

I forbindelse med det tredje internationale redningsforsøg af Grækenland er der enighed om at "afpolitisere" forbindelsen mellem bankerne og regeringen.

Foto: SAKIS MITROLIDIS

Græske banker skal rense ud i bestyrelser for at få bankpakke

Der skal være en større hovedrengøring i de græske bankers bestyrelser. Bankerne skal udskifte næsten en tredjedel af bestyrelsesmedlemmerne inden september i forbindelse med den redningskrans, der er kastet ud til bankerne. Det siger bankfolk med kendskab til sagen til nyhedsbureauet Reuters.

I de græske bankers bestyrelser sidder der traditionelt forretningsfolk, fagforeningsledere og i nogle tilfælde politikere. Men i forbindelse med det tredje internationale redningsforsøg af Grækenland er der enighed om at "afpolitisere" forbindelse mellem bankerne og regeringen, ekspertisen i bestyrelserne skal være bedre, og man skal arbejde på at forbedre corporate governance, lyder det fra en bankmand.

Den græske redningsfond Hellenic Financial Stability Fund, HFSF, har fået eksterne konsulenter til at gennemgå bankernes bestyrelser, og herfra lyder det, at op mod 18 bestyrelsesmedlemmer i fire banker skal skiftes ud.

- De (bankerne, red.) skal erstatte omkring 15 til 18 bestyrelsesmedlemmer, hvoraf flere er forretningsfolk og i nogle tilfælde fagforeningsfolk, siger en anden højtstående bankkilde med kendskab til problemet over for Reuters.

De fire store græske banker National Bank, Piraeus Bank, Alpha Bank og Eurobank har 58 bestyrelsesmedlemmer i alt.

HFSF har bekræftet, at man har sendt de eksterne konsulenters rapport til den græske centralbank og de involverede banker - men yderligere kommentarer er der ikke blevet givet.