Græske aviser løber tør for papir

Krisen i Grækenland rammer nu også landets aviser, der meget snart kommer til at mangle papir og dermed får svært ved at udkomme.

Foto: ARIS MESSINIS

GRÆKENLAND: Med lukkede banker og en historisk økonomisk krise er papirleverancen til de græske aviser begyndt at svinde ind.

De seneste uger har de græske avislæsere siddet med en tyndere avis, fordi mange af de store printmedier har været nødsaget til at skære antallet af sider ned. Det skriver Reuters.

Avisen Empors Daily er en af de aviser, der er hårdt ramt af landets krise. Her producerer man nu en avis på 16 sider og ikke 20 som normalt.

Avisens chefredaktør Manolis Monalas håber ikke, at avisen bliver presset ud i at skulle lave avisen endnu mindre, men han er langt fra optimistisk.

»Vores leverandør kan ikke levere papir, da det sidder fast i tolden. Han kan ikke betale de udenlandske leverandører, fordi bankoverførsler er blokeret, og der er meget få penge til at fortsætte driften,« siger han til Reuters.

Også landets bedst sælgende avis Ta Nea udtrykte i en leder 1. juli bekymring for at løbe tør for papir.

»Avisen, du holder i dine hænder, tæller kun 32 sider, fordi lagret af ??trykpapir kun vil vare et par dage endnu, og det vil ikke være muligt at få en frisk forsyning gennem tolden på grund af helligdagen,« skrev avisen.

Manglen på papir har fået den græske regering til at afgive en erklæring torsdag, der sikrer at medievirksomheder ikke vil miste retten til offentlige reklamer og skattelettelser, hvis de er nødsaget til at lukke midlertidigt ned.