Grænsegiganten Fleggaard tjente stort i 2016

Fleggaard-koncernen, der blandt andet består af otte grænsebutikker i Tyskland med samme navn, landede i 2016 et rekordoverskud på 318 mio. kr. Egenkapitalen har for første gang rundet 1 mia. kr.

-Arkiv- SE RITZAU Grænsebutikker går til modangreb: Billigere øl og vand BV.: Grænsehandel hos - Fleggaard i Harrislee onsdag den 13. marts. . (Foto: CLAUS FISKER/Scanpix 2013) Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS FISKER

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

De seneste fem år har ejerfamilien bag Fleggaard tjent samlet 1,3 mia. kr., og forretningsimperiet tæller nu grænsebutikker, grossisthandel, hoteldrift og billeasing. Hele koncernen er ejet af arvinger i tredje generation til den oprindelige stifter Peter J. Fleggaard, og familien er med en formue på 6,7 mia. kr. blandt landets rigeste.

På trods af rekordoverskuddet i koncernen faldt omsætningen med godt 400 mio. kr. i 2016 til 5,7 mia. kr. Det skyldes primært et stort fald i salget af mobiltelefoner i grossistvirksomheden Dangaard.

Blandt succeserne i 2016 var billeasing, hvor Fleggaard har indgået aftale med bilforhandlere om formidling af leasing gennem Fleggaard-navnet.