Grækenland overvejer retssag mod amerikanske storbanker

Den græske premierminister George Papandreou er i gang med at undersøge årsagerne til landets sammenbrud. De amerikanske investeringsbankers rolle er i søgelyset.

Den græske ministerpræsident George Papandreou helt til højre. Fold sammen
Læs mere
Foto: ANDY RAIN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvor ligger aben til Grækenlands massive gældsproblemer begravet?

På Wall Street i USA, hvor de amerikanske investeringsbanker har spekuleret i Grækenlands massive budgetunderskud, eller er den simple forklaring manglen på politisk mod hos de folkevalgte i Grækenland, der i alt for mange år har udeladt at gennemføre de nødvendige reformer, så der var sammenhæng mellem landets BNP og gældssætning i forhold til udlandet?

I et interview med CNN vil den græske premierminister George Papandreou ikke afvise, at de amerikanske investeringsbanker bærer en del af skylden for sammenbruddet i den græske økonomi.

Foreløbig er der dog ikke et konkrete søgsmål på vej, da det græske parlament først skal have analyseret til bund, hvad der fik landets økonomi til at vælte.

"I den finansielle sektor hører jeg ord som bedrageri og mangel på gennemsigtighed. Så ja, der er et stort ansvar her,” siger den græske regeringschef om de tanker han gør sig om de amerikanske storbankers ansvar.