GPS-navigation til håndtasken

Test. Et lille handy GPS-navigationsanlæg skal ud af bilen og ned i håndtasken. Den moderne kvinde er målgruppen, men det skal man ikke lade sig narre af. Mio Tecnologys H610 henvender sig til alle, der har brug for hjælp på rejsen.

Det kan godt være, at navigationsteknologigiganten Mio Technologys i et smart pr-fremstød forsøger at sælge H610 som et GPS navigationsanlæg til kvinden, der har alt undtagen stedsans men det skal man ikke lægge meget i.

For den lille håndholdte navigationsassistent er et meget fint produkt til alle og enhver, der rejser Europa tynd i ny og næ. Udover, at du kan navigere dig rundt i 24 europæiske lande, kan den blandt andet også hjælpe dig med valutaomregning, anbefaling af hvad man giver i drikkepenge, internationale landekoder og samtidig underholde som en mp3-afspiller.

Mio Technologys meget stilrene navigatør er blottet for knapper, og al styring foregår med fingrene på den trykfølsomme skærm. Her har du adgang til en række funktioner, så du som rejsende både kan finde frem til lufthavnen, samt underholde dig selv på flyrejsen.

GPS ud af bilenDen primære funktion i H610 er selvfølgelig navigationen, hvor der er to kort at vælge imellem. Det ene kort er simpelt, hvor det udelukkende er veje, der er tegnet op. Der er desuden en pil, der viser, hvor man befinder sig. Præcis som man kender det fra et hvilket som helst andet GPS-navigationsanlæg. Kort nummer to er mere detaljeret og skabt til turisten, der skal orientere sig på en storbyferie.

Det første kort er altså udviklet til at navigere dig sikkert fra punkt A til B og oftest i en bil, hvor det alternative kort er mere for overblikkets skyld. I pakken med H610 findes der udstyr, hvormed man kan installere anlægget i bilen, men der er ingen tvivl om, at Mio med det her produkt forsøger at hive GPS-navigation ud af bilen og ned i lommen eller håndtasken for den sags skyld.

Et lille skindetui følger med samt to forskellige facader, så den ellers helt hvide overflade bliver piftet lidt op med mønstre (se billedet). Under menuen Mio Map finder man en liste over adresser på restauranter, barer, hoteller, biografer, forlystelsesparker, seværdigheder og indkøbscentre. Seværdighedens position bliver vist på kortet og afstanden angivet.

Kend din skostørrelseEn anden menu i H610 hedder World Mate, og her findes en række praktiske funktioner til ferien. Blandt andet kan den fortælle dig, at en skostørrelse 9 i Storbritannien svarer til en størrelse 43 herhjemme. Tilsvarende findes for alt andet tøj, så man kommer hjem med tøj, der passer. Den omregner derudover også valuta og meter om til yards. Som en anden fin gestus kan man finde information om, hvor meget det er normalt at give i drikkepenge. Nogle gode praktiske funktioner, der er godt tænkt!

H610 har en GB hukommelse, der kan bruges til at vise fotos, video eller afspille op til 17 timers mp3-musik på én batteriopladning.