Googles telefonmagi til Danmark

Fra i dag, onsdag, sælges »Google-telefonen« i Danmark. Producenten HTC håber dermed at komme i flere private lommer inden nytår.

HTC Magic, som kan købes i Danmark fra i dag, onsdag, bruger Googles nye styresystem, Android, med direkte adgang til en række Google-tjenester. Foto: Vivek Prakash, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Når mobilselskabet »3« i dag lancerer den første »Google-telefon« i Danmark, nemlig HTC Magic, bliver det samtidig HTCs slagstyrke for at vinde en større del af privatmarkedet.

Taiwanesiske HTC, der står bag Touch- og Diamond-telefonerne, har indtil nu især leveret dyre telefoner til erhvervslivet.

»Når året er omme, tror jeg, at HTC sælger flere privattelefoner end erhvervstelefoner - vel at mærke uden at vi sælger færre telefoner til erhvervslivet end tidligere,« siger Peter Frølund, salgsdirektør for HTC i Skandinavien.

Alt i Google-design

HTC Magic bruger Googles egetudviklede styresystem, Android, som har indbygget en lang række af Googles nettjenester, heriblandt søgefunktionen, e-post via Gmail, Google Maps og videotjenesten YouTube, som Google også ejer. Man kan desuden synkronisere e-post, kalender, kontakter m.m. mellem telefonen og Microsoft Outlook.

Selve telefonen har en trykfølsom skærm på 3,2 tommer, og man kan navigere i menuerne med en styreknap. Kameraet har en opløsning på 3,2 megapixler, og telefonen kan klare turbo-3G op til 7,2 megabit i sekundet.

Dyr telefon i løssalg

HTC Magic er ingen billig telefon. Løssalgsprisen er omkring 3.500 kroner.

»Det afhænger af, hvordan telefonen bliver solgt. Langt de fleste telefoner sælges med tilskud fra teleselskaberne. Men du har ret: Det er ikke den billigste telefon på markedet. Til gengæld er den nok den absolut mest spændende. Og markedet for avancerede telefoner ser ud til fortsat at vokse trods finanskrisen, så jeg er bestemt fortrøstningsfuld,« siger Peter Frølund.

HTCs Diamond-telefon var den første, der gjorde HTC »en smule kendt« blandt privatkunder, som Peter Frølund udtrykker det.

»Jeg kan ikke give dig præcise tal på salget, men i slutningen af juni/juli sidste år var Diamond den mest solgte telefon hos flere teleselskaber, og det holdt i to-tre måneder. Med HTC Magic rammer vi kunder, som vi ikke har ramt tidligere. Det er nødvendigt for at sikre vækst, for vi vil ikke kun være producent af telefoner til erhvervslivet men også til dem, der vil bruge telefonerne til lidt mere end det basale. Og det kræver et bredt sortiment,« siger Peter Frølund.

Mobilmarked i opbrud

Han finder mobilmarkedet lige nu meget spændende.

»Der sker rigtigt mange spændende ting i øjeblikket, hvor Microsoft, siden Apple og nu Google går ind på mobilmarkedet. Den enkelte bruger er nok lidt ligeglad med, hvilket styresystem der er på telefonen. Men Android skiller sig ud fra de andre ved at være ligetil at gå til, fordi det er væsentlig lettere at betjene,« siger HTC-direktøren.