Googles nye supertelefon er lynhurtig

Google og Samsung har løftet sløret for den første Google-mobil med det nye Android Gingerbread.

Googles CEO, Eric Schmidt, holder en protoype af den nye Android Gingerbread smartphone. Fold sammen
Læs mere
Foto: ROBERT GALBRAITH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

To store spillere på mobilmarkedet fremviste mandag eftermiddag den længe ventede Nexus S. Den skal i fremtiden fungere som referencepunkt i Googles fortsatte udvikling af mobile styresystemer. Den bliver dog ikke sat til salg i Danmark før til foråret.

Det skriver ComON's søstermedie GEAR.

Nexus S er verdens første Android-mobil med Android 2.3, der er den hidtil hurtigste version af Android-styresystemet. Dét, kombineret med Samsungs én gigahertz processor, gør ifølge producenten den fire tommer store Nexus S til en lynhurtig telefon, der navigerer i høj fart på nettet.

Ifølge Engadget er telefonen rent faktisk "lynende hurtig" og både animationer, touch-respons og generel framerate er tæt på iPhone4-niveau.

Nexus S kan bruges til betaling

Som noget nyt understøtter Android 2.3 Near Field Communication (NFC) - et koncept, som gør det muligt at bruge mobilen til at betale i supermarkeder, tjekke ind i lufthavnen, bruge rabatkuponer hos købmanden, åbne og låse døre og så videre.

”NFC er virkelig på vej frem og vil forenkle hverdagen for de fleste. I stedet for betalingskort og nøgler kommer vi til at benytte mobiltelefonen. Samsung har udført flere projekter med NFC, men Nexus S bliver vores første mobiltelefon, som har den nødvendige funktionalitet præinstalleret," lyder det fra Søren Isbak fra Samsung.

Telefonen ventes først klar på det danske marked i løbet af foråret 2011.

Nærmere specifikationer og flere billeder kan ses på GEAR.