Googles moderselskab investerer i Uber-rivalen Lyft

Alphabet, der blandt andet ejer Google, vil, gennem sit datterselskab CapitalG, investere i virksomheden Lyft, som er Ubers største rival, og intensiverer derved konkurrencen på markedet for kørselstjenester.

Alphabet ejer blandt andet Google. Fold sammen
Læs mere
Foto: PAWEL KOPCZYNSKI

Det skriver Financial Times.

Investeringen på 1 mia. dollar (cirka 6,3 mia. kr.) vil, ifølge Financial Times, fordoble værdien i Lyft til 10 mia. dollar, og samtidigt signalerer det, at Alphabet, der i forvejen er storaktionær i Uber, skifter side i konkurrencen mellem de to rivaler.

Forholdet mellem Alphabet og Uber har været anstrengt i en længere periode, efter Alphabets datterselskab Waymo, der arbejder med selvkørende biler, sagsøgte Uber for at have stjålet handelshemmeligheder.

Lyft er i længere tid blevet set som en underhund i branchen, men firmaet, har efter Uber er løbet ind i flere problemer i år, vundet frem på markedet og kontrollerer nu en fjerdedel af USA's marked for samkørsel.

»Lyft har lige nu en stor fordel, da virksomheden både har øget sin markedsandel, er blevet til et relativt populært firma, har ingen selvforskyldte problemer, og har masser af plads til at vokse,« siger Santosh Rao, der er analytiker i firmaet Manhattan Venture Research, til Financial Times.

Alphabets investering i Lyft kan, ifølge Financial Times, give et boost til Lyfts egen forskning i selvkørende biler, som firmaet ønsker at kunne øge aktiviteten i, dette år.