Googles direktør får bonus til en værdi af svimlende 1,3 milliarder

IT-giganten Aphabet har tildelt den administrerende direktør i Google, Sundar Pichai, en aktiebonus på 199 millioner dollar. Det svarer til 1,3 milliarder danske kroner og gør manden til den bedst betalte topchef i USA.

Google CEO, Sundar Pichai, har fået en aktiebonus i moderselskabet Alphabet på 199 millioner dollar. Det svarer til 1,3 milliarder danske kroner. Fold sammen
Læs mere
Foto: RAJAT GUPTA

I går kunne Berlingske Business berette, at Novos tidligere kronprins, Kåre Schultz, modtog et gyldent håndtryk på intet mindre end 72,7 millioner danske kroner, da han sidste forår blev forbigået i kampen om at blive medicinalkæmpens nye topchef.

Et beløb, der inden for landets grænser virker enormt, men som ikke desto mindre blegneri forhold til de bonusser, der bliver langet over disken hos vores amerikanske naboer.Ifølge Financial Times modtog Googles nuværende topchef, Sundar Pichai, i onsdags en aktiebonus svarende på forrygende 1,3 milliarder danske kroner. Det betyder, at Sundar Pichai nu ejer aktier i Alphabet, der er Googles moderselskab, til en værdi af 650 millioner dollar – eller knap 4,4 milliarder danske kroner.

Til sammenligning er grundlæggerne af Google, Larry Page og Sergey Brin, dog fortsat et stykke foran deres nyligt ansatte direktør. De er hver især gode for henholdsvis 233 og 228 milliarder danske kroner.

Sundar Pichai modtog bonussen i onsdags i kølvandet på en markant kursstigning for Google-aktier, som betød, at virksomheden kortvarigt passerede Apple som det mest værdifulde selskab i verden. Siden da er aktierne dog faldet, så bonussen i mandags var skrumpet til en værdi svarende til 1,2 milliarder kroner.


Et ubeskrevet blad
Da Sundar Pichai sidste år blev annonceret som Googles nye topchef, var han et relativt ubeskrevet blad i branchen.

Pichai startede sin karriere i Google tilbage i 2004, hvor han fik ansvar for bl.a. Chrome og styresystemet Android.

I efteråret 2015 tiltrådte han stillingen som administrerende direktør efter en verdensomspændende reorganisering af virksomheden, som betyder, at Google nu hører under det omfattende paraplyselskab Alphabet.