Googles Android ind på stuetelefonen

Kort nyt: Internet-giganten Google rykker nu også ind på stuetelefonen med sit nye styresystem Android, som vil kunne betjenes med fingrene på en ny telefonmodel.

Brugerfladen på denne stuetelefon betjenes gennem Googles Android-styresystem, som også bruges på foreløbig en enkelt mobiltelefon. Her er direkte adgang til masser af dagligdags funktioner, selv om formålet primært er at bruge den som telefon. Foto: Touch Revolution
Læs mere
Fold sammen
Det er firmaet Touch Revolution, der har udviklet Nimble Android-telefonen. Dens software er Googles styresystem Android, som er designet til mobiltelefoner, men nu får en helt ny anvendelsesmulighed. Nimble Android ligner en mellemting mellem en mini-PC, en håndholdt computer og en dims men er tiltænkt brugt som fastnettelefon.

Den trykfølsomme skærm er på syv tommer (men fåes også i udgaver på 4,3 og 10 tommer). Den kan naturligvis bruge det trådløse net, så man vil kunne ringe via det i stedet for via telefonnettet. Men samtidig rummer den en masse andre computerprogrammer, som kan betjenes med fingrene og dermed gøre telefonen til en ekstra computer, der altid er ved hånden. Th.