Google vinder ind på Sony

Sony-PCer skal leveres med Googles Internet-program Chrome forinstalleret.

Sådan ser Business.dk ud gennem Googles Internet-program Chrome, som nu følger med på nye PCer fra Sony. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Internet-giganten Google har sikret sig sin første store aftale og får nu den japanske elektronikproducent Sony til at levere PCer med Google-programmet Chrome forinstalleret.

Chrome konkurrerer med Microsoft Internet Explorer, Mozilla Firefox, Apple Safari og Opera om at blive det foretrukne redskab, når blandt andet danskerne går på nettet. Netop fordi alle PCer med Microsofts styresystem Windows - og det er godt 90 procent af dem alle - leveres med Internet Explorer, har Internet Explorer solide markedsandele i dag.

Nummer 4 i dag

Det vil Google lave om på. Chrome, hvis vigtige dele er udviklet i Danmark, blev lanceret i september 2008 men har endnu kun skaffet sig en markedsandel på 2,59 procent, viser julimålingen fra analysefirmaet Net Applications.

Internet Explorer dominerer stort med 67,7 procent, en andel, som dog er vigende, navnlig fordi Firefox vinder ind. 22,5 procent af alle viste netsider ses gennem Firefox. Apples Safari har en markedsandel på fire procent.

Ingen kommentarer

Hverken Google eller Sony vil oplyse, hvilke PCer der fremover vil have Chrome installeret, når de pakkes ud af æsken. Ej heller vil selskaberne fortælle om økonomien i aftalen.

Sony er ikke blandt de store PC-producenter og ligger ikke i top 5. Men Sonys nye serier af mindre PCer ser ud til at sælge godt.