Google vil udelukkende bruge vedvarende energi i 2017

Den amerikanske teknologigigant Google planlægger at købe nok vedvarende energi, så det næste år matcher forbruget i selskabets datacentre og kontorer rundt om i verden.

Foto: Henning Bagger. Den nye ambition forstærker Googles position som den største private køber af vedvarende energi i verden og kan ifølge selskabet selv markere et gennembrud i mainstream brug af sol- og vindenergi.
Læs mere
Fold sammen

Tiltaget ses som et af de mest ambitiøse for et privat selskab i kampen mod klimaforandringer.

Det skriver Financial Times.

Den nye ambition forstærker Googles position som den største private køber af vedvarende energi i verden og kan ifølge selskabet selv markere et gennembrud i mainstream brug af sol- og vindenergi.

I fjor havde Google sikret sig energikontrakter på vedvarende energi som svarede til 44 pct. af selskabets forbrug, men lavere priser og større tilgængelig har gjort, at selskabet er klar med springet til 100 pct. allerede i 2017, forklarer Neha Palmer, der er chef for Google's infratruktur, til Financial Times.

Google og resten af tech-branchen har i den senere tid forsøgt at mindske det miljømæssige aftryk som de energitørstige datacentre efterlader. Eksempelvis har selskaber som Google og Apple i blandt andet Danmark og resten af Skandinavien lavet energikontrakter direkte med vindmølleparker om energileverancer. De fleste steder er der dog begrænsninger i forhold til leveringen af energien, der gør, at selskabet kun på papiret vil kunne køre sine faciliteter udelukkende via vedvarende energi.

I 2015 havde Google et strømforbrug på i alt 5,6 terawatt timer, hvilket svarer til hjembyen San Franciscos energiforbrug i et helt år.