Google vil købe fly-wifi af Nokia

Amerikanske Google skulle ifølge Bloomberg være tæt på at overtage en bid af finske Nokia, der fokuserer på wifi til fly.

Google er tilsyneladende på vej op i luften med et kommende køb af et af Nokias forretningsområder. Fold sammen
Læs mere
Foto: CARLO ALLEGRI

Den amerikanske teknologimastodont Google og finske Nokia er i fuld færd med at diskutere en handel, der vil betyde et indtog i luften for Google. Ifølge Bloomberg skulle de to selskaber forhandle om, at Google overtager Nokias forretningsenhed, der beskæftiger sig med wifi i fly.

Det er ikke så overraskende endda, at Google kigger mod skyerne. Google vil gerne sikre, at folk har bedst mulig wifi, så folk har bedst mulig adgang til selskabets søgemaskine og til selskabets videotjeneste Youtube. Annoncerne her står for 90 procent af selskabets omsætning. Hvis der er ét sted, hvor internetforbindelsen er ustabil, så er det i luften.

Nokias teknologi skulle ifølge selskabet selv skabe en direkte forbindelse mellem flyet og jorden i stedet for at lede signalet gennem en satellit, og det skulle muliggøre højhastighedsinternet-tjenester i flykabinen ved hjælp af Wi-Fi.

Derudover pointerer Bloomberg, at folk rent faktisk er villige til at betale en pæn mønt for at kunne få internetadgang i luften, så det kan i sig selv vise sig at være en indbringende forretning for Google. Men først skal handlen altså gennemføres, og det er ifølge kilder tæt på processen langt fra sikkert endnu.