Google vil gætte hvor dit billede er taget

Den amerikanske internetgigant Google har løftet sløret for et system, der forsøger at gætte lokationen, hvor et billede er taget på baggrund af en analyse af billedet.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: ERIC GAILLARD

Det skriver Financial Times.

Det nye eksperiment, der bruger det nyopfundne system Planet, prøver at løse en opgave de fleste menneskelige hjerner har svært ved, nemlig at se på et tilfældigt billede og gætte præcis, hvor billedet er taget. Selskabet prøver således at udnytte sin evne til at nedbryde enorme mængder af data og skabe mønstre fra en database på op til 126 mio. billeder.

- Vi mener, Planet har en fordel over den menneskelige hjerne, fordi den har set flere steder, end en person nogensinde kan besøge og har lært skjulte kendetegn, der er endnu sværere for en velberejst person at skelne imellem, siger Tobias Weyand, computerspecialist i Google, ifølge Financial Times til MIT Technology Review.

Selvom det stadig er på et tidligt stadie, er Googles eksperiment endnu et eksempel på, hvordan Silicon Valley-selskaberne i stigende grad øger indsatsen i udviklingen af kunstig intelligens.

Selskaber som Facebook og IBM arbejder ligeledes på at udvikle digital assistance fra store datamængder. For tiden bliver der eksempelvis udviklet sundhedsapps, der kan foretage sygdomsdiagnosticering.