Google vil beskytte dig mod spoilers på tv-serier

Google har netop fået patent på et system, der automatisk renser de sociale medier for indhold, der vil afsløre handlingen i en tv-serie eller en e-bog, du er i gang med.

Foto: EMMANUEL DUNAND
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA: Hvis du ikke vil vide, hvordan House of Cards eller Game of Thrones ender, før du selv er kommet til tv-seriernes sidste afsnit, eller hvis du ikke vil kende plottet i den nye, store biograffilm, må du i dag undgå sociale medier som Facebook og Twitter, hvor man risikerer at få spændingen ødelagt fra andre ivrige fans, der deler lidt for meget, lidt for hurtigt.

Men det kan der snart være en løsning på vej til. It-giganten Google har nemlig fået et amerikansk patent på et system, der skal beskytte os alle sammen mod at få afsløret handlingen i film, bøger og tv-serier, skriver CNN.

Systemet registrerer, hvilket afsnit af en tv-serie, du senest har set - og hvilket kapitel i en e-bog, du er nået til. Samtidig scanner den de sociale medier for indhold, der afslører ting, som sker længere fremme i handlingen i tv-serien eller bogen. På den måde bliver du skånet for de såkaldte spoilers - og kan aktivt vælge, om du alligevel vil se indholdet.

Google understreger over for CNN, at det ikke er sikkert, at systemet nogensinde bliver gjort til virkelighed, selvom patentet nu er i hus.

»Vi har patenter på en lang række ideer - nogle af dem bliver senere til rigtige produkter eller tjenester, andre gør ikke,« siger en talsmand fra Google ifølge CNN.