Google vil åbne eget mobilselskab

Internetgiganten vil presse de store, amerikanske mobilselskaber til at oppe sig og komme op på europæisk niveau.

Googles Android-chef, Sundar Pichai, fortalte på Mobile World Congress, at Google snart åbner sit eget mobilselskab i USA. Foto: Toni Albir, EPA/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Toni Albir
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Internetgiganten Google gør klar til at åbne sit eget mobilnet i USA for at presse de eksisterende teleselskaber op i tempo.

Internethastighederne og priserne på internetforbindelser i USA halter bagefter Europas, og det hæmmer Googles muligheder for at drive forretning, skriver den britiske finansavis Financial Times.

Googles nye mobilnetsforretning bliver ganske lille men dog tilstrækkeligt stor til, at de store teleselskaber vil interessere sig for, hvilken konkurrence det vil medføre, lovede Sundar Pichai, Googles Android-chef, på verdens største mobilmesse, Mobile World Congress, i Barcelona i det nordøstlige Spanien.

Android-chef: Tag vore ideer

»Vi har ingen intention om at blive en stor netværksoperatør. Vi vil gøre dette i tilstrækkeligt lille skala, og forhåbentlig vil folk opdage, hvad vi laver, så mobilpartnere kan tage vore ideer til sig, hvis de finder dem gode,« sagde Sundar Pichai.

Googles mobilselskab vil leje sig ind hos en af de eksisterende mobilselskaber med egne net og derefter selv sælge abonnementer, ganske som en lang række danske teleselskaber gør på TDCs, Telenor/Telias og »3«s mobilnet i Danmark.

Analytiker Julie Ask fra Forrester Research bemærker, at »Googles ord var forsigtige«, men hun tror alligevel, at de vil lægge pres på de eksisterende teleselskaber og få dem til at oppe sig.

Ballonprojekt fortsætter

Google arbejder fortsat på sit store ballonprojekt, hvor et bælte af varmluftsballoner rundt om Jorden skal skabe bedre internetforbindelser. Ballonerne, der kan holde sig i luften i op til seks måneder, skal levere 4G-/LTE-mobilsignaler i områder, hvor det er umuligt at bygge traditionelle mobilmaster. Tilsvarende vil Google om få måneder foretage de første flyvninger med solcelledrevne svævefly, som skal give bedre mobilforbindelser til fjerntliggende områder.

LÆS MERE