Google undskylder Street View-brøler

Google indrømmer, at man har indsamlet personfølsomme oplysninger via Street View. "Vi har fejlet voldsomt," lyder det fra selskabet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

"... vi har fejlet voldsomt her".

Så kontant er meldingen fra en af Googles chefer, Alan Eustace, i et blogindlæg fredag.

I indlægget indrømmer han, at eksterne tilsynsmyndigheder har opdaget, at emails, webadresser og adgangskoder er blevet indsamlet og lagret ved et uheld, da Googles Street View-biler indsamlede data til funktionen Gadevisning på Google Maps-korttjenesten. Det skriver CNN.

Ifølge Google er data ved en fejl blevet indsamlet i mere end 30 lande, heriblandt USA, Canada og dele af Europa.

"Vi vil slette dataene så hurtigt som muligt, og jeg vil gerne endnu en gang undskylde for det faktum, at vi indsamlede det i første omgang", skriver Eustace i blogindlægget ifølge CNN.

Eustace understreger, at Google har brugt måneder på at analysere sig frem til, hvordan de kan styrke deres sikkerhed omkring personfølsomt materiale.

"Vi er sønderknust over, hvad der er sket, men vi er overbeviste om, at ændringerne i vores procedurer vil forbedre vores politik omkring privatlivet markant til gavn for alle vores brugere," skriver Eustace.

Google annoncerede allered i maj, at man ved en fejl havde indsamlet ukrypterede WiFi-data, men alvoren i sagen var uvist.

Ifølge en talsmand fra Google blev man opmærksom på problemet, da tyske myndigheder bad Google om at gennemgå den indsamlede data. Ved gennemsynet fandt man ud af, at bilerne havde indsamlet mere data end oprindeligt antaget.

Ifølge Google er størstedelen af materialet fragmenter, men flere lande har rapporteret, at der er fundet hele emails og adgangskoder.

WiFi bliver ikke længere indsamlet af bilerne, skriver CNN.

Læs hele indlægget her