Google under nye konkurrenceanklager

Google må nu kæmpe på flere fronter, efter de indiske konkurrencemyndigheder har konkluderet, at onlinekæmpen misbruger sin dominerende position.

Googles adm. direktør Sundar Pichai må nu håndtere konkurrenceanklager fra hjemlandet Indien. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: LLUIS GENE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efterforskere fra de indiske konkurrencemyndigheder har i ny rapport konkluderet, at den amerikanske it-gigant Google har misbrugt sin dominerende position i online-markedsføring. Det er dog blot én i en række anklager for brud på konkurrenceregler, som Google er under globalt.

Det skriver Financial Times.

Rapporten på 714 sider, som Financial Times har fået indsigt i, viser adskillige brud på den indiske konkurrencelovgivning primært gennem AdWorks, der er Googles online-marketingservice. Således skulle it-giganten favorisere egne produkter i søgningsresultater og reklamer, hvilket er i strid med gældende lovgivning. Undersøgelse tager udgangspunkt i to klager mod Google ud af i alt fire, der er indgivet mod selskabet i Indien.

Sagen fra Indien, der skal igennem en gennemgående undersøgelse, før den kan få konsekvenser for Google, kommer mens det amerikanske selskab er i gang med at forberede et forsvar mod lignende anklager fra EU's konkurrencekommission under ledelse af danske Margrethe Vestager.

Google afviser anklagerne og siger til Financial Times, at regulatorer og myndigheder i hele verden, inklusiv i USA, Tyskland, Taiwan, Egypten og Brasilien, har undersøgt mange af de samme problemstillinger, som rapporten rejser, og ikke har fundet anledning til bekymring.