Google udsender dårligt regnskab ved en fejl

Googles omdømme lider et knæk, efter at IT-giganten torsdag ved en fejl udsendte kvartalsregnskabet for tidligt, mener chefrådgiver.

Internetgiganten Googles regnskab for årets tredje kvartal blev ved en fejltagelse sendt ud til børserne torsdag. Fold sammen
Læs mere
Foto: KIM HONG-JI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Internetgiganten Googles regnskab for årets tredje kvartal blev ved en fejltagelse sendt ud til børserne torsdag.

Regnskabet viser et resultat langt under iagttagernes forventninger, nemlig at Googles overskud er faldt med 20 procent i forhold til samme periode sidste år.

Googles aktie faldt efterfølgende med hele ni procent. Faldet skabte stor forvirring på Wall Street, som valgte at suspendere handel med aktien. Det sker sjældent - og i dette tilfælde fordi flere investorer ikke har adgang til samme information på samme tid.

Ifølge Nordeas chefrådgiver, Michael Borre, er fejlen et alvorligt slag for Google.

- Man kan bare sige, at det, der er sket med Google i aften, er en af de ting, der ikke må ske for et børsnoteret selskab. Aktien er faldet kraften, og nu er handlen blevet suspenderet. Så stor en reaktion ser man kun hos investorerne, når noget helt usædvanligt er sket, siger Michael Borre til Radio24syv.

Chefanaytikeren tilføjer, at skaden umiddelbart vil begrænse sig til finansverdenen.

- Det får sandsynligvis ingen betydning for Googles brugere, men mere for aktionærerne og for Googles omdømme. Det her sker i finansverdenen, men kommer ikke til at mærkes i den rigtige verden, om man så må sige, siger han.

Øverst på Googles udsendte pressemeddelelse stod der »Afventer Larrys citat« med henvisning til firmaets øverste leder Larry Page.

Google overhalede for nylig Microsoft og blev USAs næststørste teknologiselskab.