Google udfordrer Facebook

Søgegiganten har nu bekræftet, at selskabet er på vej med en Facebook-konkurrent.

Foto: Ryan Anson
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I flere måneder har der været snak og løse rygter om, at Google var på vej med sit eget sociale netværk. Men nu har Google selv bekræftet, at virksomheden er på vej med et alternativ til Facebook. Eller i hvert fald noget, der minder om det. Det er nemlig uklart om Google har tænkt sig at lave en selvstændig social tjeneste, eller om selskabet vil forsøge sig med en helt anden tilgang.

"Vi vil prøve at lægge et social lag ned over vores kerneprodukter," lyder Google-CEO Eric Schmidts lettere tågede beskrivelse af det nye produkt, der forventes lanceret til efteråret.

Facebook har tiltrukket en meget stor mængde internettrafik, og brugerne er over en bred kam særdeles aktive med et dele links, uploade billeder og interagere på Facebook i forhold til deres adfærd på det øvrige internet. Samtidig har Facebook nu tiltrukket omkring 500 mio. brugere.

Sociale net er indtil videre ikke en pengemaskine, og ingen af de etablerede løsninger har formået at kapitalisere voldsomt på brugerne. Det gælder også Google selv, der driver netværket Orkut, som kun er blevet et hit i Brasilien og Indien - men er ukendt i store dele af den øvrige verden.

Senere onsdag forventes et andet alternativ, Open Source-nettet Diaspora, at sende den første version af computerkoden ud til det udvikler-community, der skal arbejde videre med koden frem til nettets endelige lancering i oktober.