Google-topchef slutter straks

Efter to hårde år under Googles vinger trækker topchefen for producenten af intelligente termostater, Nest, sig fra sin post.

Tony Fadell, som er medstifter af Nest, der producerer intelligente termostater, forlader nu sin post efter to hårde år. Arkivfoto: Nhat V. Meyer, Bay Area News Group/MCT/Sipa USA/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: MCT

Topchefen for internetgiganten Googles tredjestørste opkøb nogen sinde forlader nu sin post, selv om han var udset til at blive noget stort i Google-koncernen.

Tony Fadell, som stiftede Nest, der producerer intelligente termostater og røgalarmer, forlader sin post to år, efter at Google betalte 3,2 milliarder dollars for selskabet, så internetgiganten kunne komme ind på det attraktive marked med at levere udstyr til selve hjemmene og ikke kun tjenester til dem, der bor i dem.

Nest blev stiftet i 2010 af Tony Fadell og kollegaen Matt Rogers. Tony Fadell, der tidligere arbejdede for Apple med udviklingen af både iPod-musikafspilleren og iPhone-telefonen, fortsætter som rådgiver for Google-imperiets medstifter, Larry Page, som i dag er topchef for det nye moderselskab, Alphabet. Hans chefjob i Nest overtages af Marwan Fawaz, som tidligere har arbejdet for bl.a. mobilproducenten Motorola Mobility, som Google ejede en overgang, inden kinesiske Lenovo købte selskabet.

Ingen drømmerejse

Tiden under Googles vinger har ikke været en drømmerejse for Fadell & Co. I 2014 måtte Nest trække en røgalarm tilbage, fordi en softwarefejl forårsagede en sikkerhedsrisiko, og det har siden sænket tempoet for nye produkter. Heller ikke opkøbet til 555 millioner dollars af iværksætterfirmaet Dropcam, som arbejder med netkameraer, var lydefrit. Her kritiserede Tony Fadell åbent kvaliteten af holdet hos Dropcam, hvilket fik medstifteren af Dropcam, Greg Duffy, til at kritisere Tony Fadells ledelsesstil.

Tony Fadell skriver på en blog, at han siden 2015 har planlagt at forlade sin post. Nu vil han kaste sig over andre områder som rådgiver for Larry Page.

»Dette vil give mig tid og fleksibilitet til at søge nye muligheder for at skabe og rive op i andre brancher - og støtte andre, som ønsker at gøre det samme -, sådan som vi har gjort hos Nest. Det bør vi alle gøre!« skriver Tony Fadell.

Han tilføjer over for nyhedsbureauet Bloomberg, at han over de seneste ti år har investeret i omkring 100 iværksættervirksomheder.