Google-topchef rykker ind hos stifterne

Sundar Pichai træder ind i bestyrelsen for internetgiganten efter to års fremgang hos Google.

Sundar Pichai har i to år været ansvarlig for alle Googles aktiviteter. Nu træder han ind i bestyrelsen for moderselskabet, Alphabet. Arkivfoto: Beck Diefenbach, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: BECK DIEFENBACH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Googles topchef rykker efter to år helt op i toppen af internetimperiet på linie med de to stiftere af søgemaskinen.

Sundar Pichai, som i august 2015 blev chef for hele Googles forretning, da det nye moderselskab, Alphabet, blev oprettet og alle forretningsområderne splittet op, er nu blevet en del af Alphabets bestyrelse sammen med Larry Page og Sergej Brin, som udtænkte Googles søgemaskine, der stadig er kernen i imperiet.

Den indiskfødte Sundar Pichai har været hos Google siden 2004 og var tidligere ansvarlig for udviklingen af mobilstyresystemet Android og Googles PC-styresystem Chrome. Han var samtidig i lang tid Larry Pages højre hånd, efter at medstifteren i april 2011 overtog ledelsen af hele koncernen, da topchefen gennem ti år, Eric Schmidt, i stedet blev udpeget som bestyrelsesformand.

To år med fremgang

Sundar Pichai er ansvarlig for alle internetgigantens Google-produkter samt både Android og filmtjenesten YouTube, og i de to år, som han har stået i spidsen, har han sikret vedholdende vækst. Alphabet-aktien er steget med 50 procent i værdi, siden Pichai tog over, og Alphabet er nu det næstmest værdifulde selskab i USA efter konkurrenten Apple.

Google-forretningen er fortsat den allerstørste del af hele koncernen. Af Alphabets samlede omsætning i april-juni på 26.010 millioner dollars kom de 25.762 millioner fra Google-aktiviteterne. Og koncernen fortsætter med at levere bedre resultater end på samme tidspunkt sidste år, samtidig med at antallet af ansatte stiger og stiger og nu er oppe på samlet 75.606 medarbejdere ved udgangen af juni.

Sundar Pichai er den femte Alphabet-medarbejder, som sidder med i bestyrelsen. Foruden stifterne og Eric Smith er Diane Greene, som står for Googles satsning på data i »skyen«, med.

Bestyrelsen er 13 mand stor efter udpegelsen af Sundar Pichai.