Google-topchef fik årsløn på 670 millioner

Internetgiganten præmierer sin nye topchef pænt efter under et år i stillingen.

Sundar Pichai blev sidste år ny direktør for Google, efter at internetgiganten omorganiserede sig helt under et nyt moderselskab, Alphabet. Arkivfoto: Erik Piermont, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: ERIC PIERMONT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den nye topchef for Google har hævet sin første årsløn. 670 millioner kroner stod der på lønsedlen.

Sundar Pichai blev chef for alle aktiviteter hos internetgiganten, efter at selskabet i august 2015 blev omorganiseret med et nyt moderselskab, Alphabet, med medstifter og topchef Larry Page i spidsen. Kærnen i den nye koncern er Google Inc. med søgetjenesten som kærne, videotjenesten YouTube, mobilstyresystemet Android og andre netbaserede tjenester. Her blev den mangeårige Google-medarbejder og hidtidige Android- og Chrome-chef Sundar Pichai ny direktør efter i årevis at have været Larry Pages højre hånd.

Den 43-årige Sundar Pichais lønpakke for 2015 bestod af aktier for 99,8 millioner dollars samt af en egentlig løn på 652.500 dollars, skriver nyhedstjenesten Bloomberg på baggrund af indberetninger fra Alphabet til de amerikansk børsmyndigheder.

I februar i år fik Sundar Pichai, der er født i Indien, aktieoptioner for 199 millioner dollars i selskabet - den største pulje, der nogen sinde er givet en Google-direktør. Dermed har Sundar Pichai optioner for 635 millioner dollars, skriver Bloomberg.

Alphabets bestyrelsesformand, Eric Schmidt, fik i 2015 8,04 millioner dollars for sit hverv, heraf en egentlig løn på 1,25 millioner dollars og 6 millioner dollars i bonus. Den nye koncernfinansdirektør Ruth Porat, som i maj 2015 forlod Morgan Stanley og rykkede til Google, tjente 31 millioner dollars, heraf 25,1 millioner i aktieoptioner.